I følge Oxford Economics sies det at «en vellykket opplevelsestur har samme effekt for jobbtilfredshet som en 8% lønnsøkning!» 

Men det å organisere en vellykket teamsamling kan være en krevende oppgave for en arrangør som kanskje bare organiserer dette en gang i året på vegne av bedriften sin.

Vi har tatt en prat med Roger Skoge som er daglig leder i aktivitetsselskapet Sotra Villmarksenter
og jobber til daglig med å løse disse utfordringene for bedrifter.

Hva er målet for samlingen?

– Ofte er dette det første jeg spør kunden om: «hva er målet med samlingen»? Har dere noen aktuelle utfordringer? Hvis jeg får vite litt mer om tankene bak samlingen er det enklere å anbefale rett aktivitet.

Dersom fokuset er på samarbeid og å bygge teamet kan vi hjelpe dem, dersom de bare vil gjøre noe gøy sammen ute i flott natur er vi ærlige på at en båttur kan være vel så bra.

 

Med en god bevisstgjøring rundt dette spørsmålet er du allerede ett skritt nærmere en vellykket samling.

 

Trond Tyssøy og Roger Skoge (daglig leder, Sotra Villmarksenter).


Lag en tidsplan – og hold den!

De fleste mennesker liker å forholde seg til en plan, og vi har vel alle kjent på hvor frustrerende det er når møteledere ikke holder seg til tidsplanen.

– Vi har opplevd at noen arrangører ønsker å ha et «avslappet» eller «løst» opplegg, og det kan i utgangspunktet høres greit ut, men vi erfarer at deltagerne blir mer fornøyde med et fastsatt program. Vårt råd er klart: ha en god og realistisk tidsplan, og følg denne så godt det lar seg gjøre. 

Full action i en av oppgavene fra teambuildings-pakken. Her på campen til Sotra Villmarksenter på Spilde, en kort kjøretur fra hotellet.

Velg en aktivitet som passer for alle

– Det hender at ledere glemmer å tenke på at aktiviteten skal være kjekk for hele gruppen. Alle har godt av å bli pushet litt ut av komfortsonen, men dersom man velger noe som blir for ekstremt, vil noen fort trekke seg og man oppnår det motsatte av det man ønsker, nemlig å bygge fellesskapsfølelsen. Ingen liker å bli stående igjen på sidelinjen, med følelsen «jeg er ikke med». Ellers ser vi at det å bruke naturen, være ute i frisk luft og oppleve fantastiske sjøutsikt er et stort pluss.  

 

Ingen liker å bli stående igjen på sidelinjen, med følelsen «jeg er ikke med».

Få optimal effekt

En teambuildingsaktivitet i seg selv har god effekt, men ønsker man å forsterke effekten har Roger noen gode tips til dette.
– Det å samles rundt et godt måltid etter aktiviteten er alltid en suksessfaktor. Vi opplever at det blir god stemning rundt bordet, de vanlige «klikkene» er splittet og det blir en fin dynamikk i gruppen.

Generelt vil det å sette av mer tid til å være sammen, ved å gjerne inkludere en overnatting i tillegg, alltid forsterke effekten av teambuildingen. Mange opplever en travel jobb hverdag og ser verdien av å kunne prate uforstyrret med sine kolleger i en mer sosial setting.

Grillbuffet på sommerstid er både hyggelig, sosialt og uformelt, og kan passe godt før eller etter en aktivitet. Dette er fra en sommerfest på hotellets uteplass.

 

Et godt lokale med mange muligheter vil holde gruppen samlet hele kvelden.

 

Relatert: