Følg selskapsplanleggerens råd og unngå unødvendig stress!

Lykken er stor når et par forlover seg og skal arrangere bryllup. Bryllupsplanlegging kan være både spennende og romantisk, men også tidkrevende og utfordrende, og for de aller fleste er bryllupsdagen en av de viktigste dagene i livet. Det er mye å huske på når en ønsker å skape den perfekte rammen for feiringen. Vi har tatt en prat med vår selskapsplanlegger, Lydia Nilsen, som gladelig deler av sine erfaringer og gir deg tips som er gode å ha med i planleggingsfasen. God planlegging gir dere ro til å glede dere fremfor å stresse i den siste tiden før bryllupet.

Først og fremst, når bør man begynne å se på lokaler og booking av dato?

– De fleste booker 1 1/2 – 2 år i forveien. Husk at jo tidligere dere er ute desto større er sannsynligheten for at dere får akkurat det lokalet dere ønsker dere. Ønsker en å sikre seg en spesiell eller «gøy» dato som for eksempel 18.08.18 som var i år bør en være ekstra tidlig ute da disse er populære. Lørdager i sommermånedene er også populære, så det lønner seg å være ute i god tid.

Selskapsplanleggeren forteller at det er tre viktige punkter som går igjen tidlig i planleggingsfasen blant de fleste brudeparene hun møter; budsjett, drikke til maten og dekor/stil.

Budsjett – hva koster det?

-Mange er spente på hva bryllupet vil koste. Å gifte seg er noe de færreste har gjort før, og det første en bør gjøre er å diskutere en kostnadsramme for festen. Det er enklere å planlegge både lokaler, servering og dekor når dere har et budsjett å forholde dere til. Vi har en pakkepris per kuvert på hotellet, som gjør det enkelt å regne ut totalpris. Pakken inneholder alt bortsett fra dekor og drikke. Slik kan dere enkelt vurdere hvor mange gjester dere har mulighet til å invitere innenfor budsjettet. Jeg pleier å tipse brudeparene jeg snakker med om å lage seg en god oversikt hvor mye ting koster, og sette opp «alt» de ønsker å ha med, for så å kutte ned på det som kan prioriteres vekk om budsjettet ikke strekker til. Det er også viktig å holde budsjettet oppdatert underveis som dere får reelle priser fra leverandørene, slik at det er mulig å justere andre budsjettposter underveis ved behov.

Drikke – betale bare til maten eller hele kvelden?

-Vi får ofte spørsmål om hvilken vin en bør velge. Vi kommer med anbefalinger som passer til valg av meny, og hjelper dere med et kostnadsoverslag. Velger dere fra de rimeligste vinene vi har kan dere beregne ca. 90 kroner glasset. Av erfaring går det 3 – 4 enheter per person, så en kan regne ca. 270 – 360 kr per person til maten. Mange ønsker også å vite hva andre brudepar gjør med drikke etter maten. Svaret er at det varierer veldig; noen velger gjerne fri drikke til middagen og når baren åpner lar de gjestene betale selv, mens andre har fri bar hele kvelden. Det er også mulig å dele ut bonger til gjestene med en valgfri verdi. På den måten får dere mer forutsigbarhet på kostnadene, og de mest tørste gjestene kan supplere med å kjøpe egen drikke i tillegg.

Dekor – hvilket fargetema og blomster?

-For noen er bryllupsdagen en fest som har vært planlagt i mange år, og disse har ofte en klar formening om fargetema, blomster og dekor. Andre tenker først på dette når de er i gang med forberedelsene, og noen trenger råd og tips til gode sammensetninger. Det er lurt å velge et fargetema og blomster som passer inn i dette. Dekorering av lokalet kan gjøres personlig og gjennomtenkt til minste detalj, eller veldig enkelt. Her er det ingen fasit, bryllupet er personlig og det er brudeparet som bestemmer hvordan lokalet skal se ut. Husk at det er deres dag! Trenger dere hjelp kan vi selvsagt bidra med innspill basert på erfaringer. Vi kan også sette dere i kontakt med dekoratører som sørger for at alt er i skjønneste orden på den store dagen. Ikke alt fra inspirasjonsbilder er like enkelt å få til på egenhånd, så det kan være greit med en hjelpende hånd.

 

dekor bryllup
Det finnes mange kreative løsninger for dekor. Avklarer du fargetema og blomster tidlig, blir planleggingen enklere. 

Selskapsplanleggeren på hotellet forteller at det stadig dukker opp nye normer og trender også innen bryllupsplanlegging. -Særlig når det kommer til betaling av festen. Her var det tradisjonelt slik at brudens foreldre betalte bryllupet mens mannen brukte sine penger på utdanning. Nå er det mer vanlig at brudeparet betaler alt selv. Men det hender fortsatt at foreldre på begge sider er med å «sponse» deler av bryllupet som en gave til brudeparet.

Hun forteller også at det de siste årene har kommet inn flere elementer som gave på hotellrommet til gjestene, «nødkurv» på toalettet (med hårspray, ekstra strømpebukser, tyggis, tamponger etc.), fotovegg og candybar. Dette er artige elementer som gjerne gjestene setter pris på. Når det gjelder pynting er folk også mer bevisst på hvordan de ønsker det i dag.

 

Candybar bryllup
Candybar er et artig element, og noe flere og flere brudepar velger å lage for gjestene sine. 

Uansett budsjett, tema eller sesong, vi er her for å hjelpe deg på veien mot ditt drømmebryllup! Vi garanterer en unik opplevelse i havgapet.

Lydia D. Nilsen
Ta gjerne kontakt med selskapsplanlegger Lydia D. Nilsen for en uforpliktende prat eller omvisning på hotellet.

 

Relatert innhold: