Vi får ofte spørsmål fra brudepar om hvor mye tid en skal beregne på de ulike delene av bryllupsdagen. Basert på erfaring fra flere hundre bryllup har vår selskapsplanlegger, Lydia Daae Nilsen, satt opp et forslag til tidsskjema, som dere kan bruke til å planlegge ut fra.

Kvelden før bryllupet

Dersom lokalene er ledige kan det dekoreres kvelden før bryllupet. Det hender noen ganger at lokalene derimot ikke er ledige før selve bryllupsdagen. I disse tilfellene er vi behjelpelige med å dekorere etter brudeparets ønsker. Det er fullt mulig å komme til hotellet tidligere samme uken for å dekorere et bord, som vi tar bilde av og bruker som utgangspunkt på selve dagen.

Se våre lokaler

Kl. 09:00 – Frisør og sminke

Frisør og sminke tar som regel tre timer, så de fleste bruder møter opp kl. 9 sammen med forlover, for å sikre at de har god tid til å komme seg inn i kjolen og gjøre de siste forberedelsene før vielsen. Vi har en egen frisør her på huset, noe som gjør logistikken enklere. De fleste brudgommer foretrekker å ordne håret selv, og tilbringer som regel formiddagen sammen med forlover og kompisgjengen.

Salong på huset

Frisørsalongen på huset ordner både hår og sminke

Kl. 13:00 – Vielse

Kl. 13 er et vanlig tidspunkt for vielse, og lengden varierer ut fra valg av seremoni. Vielse i kirke tar som regel lengst tid (30-45 minutter), mens en borgerlig vielse som regel bruker litt kortere tid. Vi har flere kirker i nærområdet, blant andre Sund kirke (10 minutters kjøring), Kausland kirke (15 minutters kjøring) og Fjell kirke (25 minutters kjøring). Det er også en del brudepar som holder vielsen i sin lokale kirke. Fra kirken eller vielsesstedet kan det organiseres felles buss- eller båttransport eller private biler. Vi setter dere gjerne i kontakt med transportselskap.

Ønsker dere en helt unik og spektakulær opplevelse kan vi anbefale vielse på hotellet, med havgapet som bakteppe. Vielse på hotellet er forbeholdt brudepar som booker lokalet Fjordblikk, slik at det er enkelt å trekke innendørs på kort varsel ved behov.

14:00 – Fotografering for brudeparet

Etter vielsen drar som regel brudeparet med forlovere, og ofte nærmeste familie, rett til bryllupsfotografering. Mange spør oss om råd til egnede lokasjoner, og det finnes massevis å velge blant her ute i havgapet, enten dere foretrekker strand, svaberg, grotter eller skog. Golta og Håkonssund er eksempler på flotte lokasjoner for bryllupsfoto, og det er også mange flotte steder like ved hotellet.

Bryllup på stranden

I hotellets nærområde finnes en rekke spennende fotomuligheter

Kl. 15:00 – Innsjekk

Innsjekk på hotellet åpner klokken 15:00 for gjester som har bestilt hotellrom fra bryllupsdagen. Her kan gjestene benytte anledningen mens brudeparet tar bilder, og sette fra seg bagasjen på rommet.

Kl. 15:00 – Aperitiff

Inkludert i vår bryllupspakke er servering av frukt og aperitiff. De fleste velger å få denne servert som en snack mens en venter på brudeparet og middag. Det er også mulig å supplere med småretter fra vår velkomstmeny. Menyen består av blant annet minivårruller og mozzarellasticks.

Kl. 17:00 – Velkommen til bords

Etter mingling og aperitiff er det på tide å gå til bords. En bryllupsmiddag starter ofte i 17-tiden, og består som regel av en 3-retters meny. Husk å velge ut en toastmaster god tid i forveien, som holder dialog med hovmester underveis, og avvikler taler og sanger i henhold til planlagt tidsskjema. Med god planlegging i forkant og styring underveis, kan dere beregne rundt tre timer på middagen.

Kl. 21:00 – Kaffe og kaker

I 21/22-tiden, noen ganger etter omrigg av lokalet, er det klart for kaffe og kaker. Et av de mest tradisjonsrike elementene i bryllup, nemlig brudevals, gjennomføres vanligvis i forkant av kakeskjæringen. Til kaffe og kaker kommer det av og til ekstra gjester som slutter seg til resten av bryllupsgjestene for å delta på festen.

22:00 – Fest

Kaker og kaffe glir naturlig over i selve bryllupsfesten, og her er det ofte høy partyfaktor og action på dansegulvet. Baren serverer drikke, og brudeparet velger selv om det skal være fri bar, bonger eller om gjestene skal betale drikke selv. Spør oss gjerne om råd.

00:30 – Nattmat

Tro det eller ei, men selv etter en 3-retters middag og kake blir mange sultne igjen etter noen timer på dansegulvet. Da er det godt å by på nattmat. Vi serverer ofte nattmat i bryllup, og vanligst er det noe så enkelt som pizza eller hot dog. Salt og godt, akkurat det som trengs!

03:00 – Lokalet stenger

I henhold til kommunale skjenkeregler stenger servering 02:00 for brennevin og 02:30 for øl og vin. En halvtime etter skjenkestopp skal lokalet være tømt for gjester. Gavene kan stå innelåst i lokalet frem til kl. 10:30 neste morgen. Kakerester står på kjøl over natten, og utleveres ved utsjekk.

08:00-10:30 – Frokost

Noe av det aller kjekkeste med hotellbryllup er at alle gjestene kan samles til en hyggelig hotellfrokost dagen derpå. En tur ut i den friske havbrisen gjør også underverker dagen derpå.

Frokostbord. Foto: Per Olav Sølvberg

Vi håper dette oppsettet var til hjelp for dere som planlegger bryllup. Husk at vår selskapsplanlegger gjerne hjelper dere å planlegge mer konkret ut fra deres situasjon. Har vi glemt noe? Skriv gjerne i kommentar i kommentarfeltet!

 

Velkommen til bryllup i havgapet!

 


Kontaktinformasjon selskapsplanlegger:

Lydia D. Nilsen
Lydia Daae Nilsen 
lydiadn@panoramahotell.no 
98 04 63 61