Vi er et hotell som har naturen rundt oss, og dette er en av våre fremste attraksjoner. Da er det kanskje ikke så rart at vi blir inspirert til å gi våre gjester et miljøvennlig og bærekraftig opphold på Panorama Hotell & Resort.

Vår miljøprofil er noe vi gjerne vil formidle til dere som besøker oss. Det gir ringvirkninger å bry seg om miljøet – og vi bidrar der vi kan.

Strandrydding

Havet og kysten – det er en del av vår identitet. Mange er opptatt av plastproblematikken i vår tid. Bedrifter som i likhet med oss vil ta samfunnsansvar, og ønsker å bidra med positiv aktivitet, kan under oppholdet delta på strandrydding i våre nærområder. Frisk luft, vakker natur og bidrag til miljøet i fellesskap gir en meningsfull opplevelse.

God stemning! Denne gruppen jobbet i et vakker område helt ut mot havet i vest, på Risøyna, tett på Panorama Hotell. Spektakulær natur og rikelig med plast å samle opp.

Frisk luft, vakker natur og bidrag til miljøet i fellesskap gir en meningsfull opplevelse.

Ønsker du å vite mer om strandrydding?

Miljøfyrtårn

Hotellet har siden 2011 vært sertifisert som «Miljøfyrtårn», dette vil si at vi stiller krav til våre leverandører og produkter vi bruker. Det inngår også en rekke kriterier til vårt arbeid for å minske miljøavtrykk over hele linjen. Blant annet satser vårt kjøkken på kortreist mat av høy kvalitet.

Hotellet har siden 2011 vært sertifisert som «Miljøfyrtårn». Sertifikatet henger sentralt på veggen i lobbyen.

Sengetøy og håndklær leveres fra svanemerket vaskeri, og avfall sorteres for gjenvinning. Ved hotellet er det godt tilrettelagt for el-bil med mange ladeplasser. Vi er også behjelpelig med å arrangere felles transport som sparer utslipp, og har en egen minibuss for mindre grupper.

«Er du villig til å tenke MILJØ?»

Fornybar energi

Et bygg som skal huse mange mennesker krever sitt når det gjelder oppvarming og kjøling. Dette gir også en unik mulighet for å spare et betydelig miljøavtrykk ved rett valg av energikilde.

Panorama Hotell og Resort  har satset på fornybar energi; Gjennom en egen energisentral som henter ut varme fra sjøvannet forsynes hotellet med ren og grønn energi. Langt ute i havgapet – på Marsteinen Fyr – forsynes vi snart med energi fra solcellepanel, besørget av stiftelsen Marstein Fyr som eier fyret.

Fra energisentralen. Dette anlegget frakter sjøvannet opp og forsyner hotellet med ren og grønn energi.

Vil du vite mer om det tekniske anlegget?

Vi tar gjerne en omvisning på det tekniske anlegget om du er interessert. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Varighet

Kan design være mer eller mindre bærekraftig? Ja, mener vi. Våre interiører er ment for å vare. De byttes ikke ut etter en ny trend annethvert år. Dette er et resultat av å bruke tid på å velge våre investeringer, valg av kvalitet og valg av en stil som reflekterer hvem vi er.

Vi ønsker våre gjester velkommen til et miljøvennlig opphold!

Mange av stolene fra det gamle hotellet har fått nytt liv med et omtrekk.