Det finnes mange unike møtesteder som vil gi seminaret eller lederkurset en ekstra dimensjon. 

Ett av elementene kan være å finne annerledes natur eller lokaler, utenfor vante omgivelser, gjerne steder som gir energi og skaper kreativitet.

Kursholder Ørjan Hummelsund er partner for Human og har jobbet med lederkurs i over 18 år. Han planlegger og skreddersyr lederutviklingskonsept, og vet at det å komme seg utenfor kontorene har god effekt.

Ørjan Hummelsund, Human

 Kan rammene påvirke dine lederkurs?

– Alt fra omgivelsene og naturen til fasilitetene, møterom, rom, service og mat er alle viktige faktorer for en ledersamling. Veldig ofte er det gunstig å komme seg ut av byen, bort fra støy og dagligdagse forhold, da er det lettere å få et bedre perspektiv på ting.

– Men stedet bør ikke være for langt bort og ta mye av tiden. Det er viktig at det er enkelt å komme seg dit vi skal ellers mister vi både tid og fokus.

 

 

«Veldig ofte er det gunstig å komme seg ut av byen, bort fra støy og dagligdagse forhold».

 

Stor merverdi med gode fasiliteter

– Deltakerne skal gjennom et omfattende program som krever mye av den enkelte, så en luftetur i naturen eller nytelse av fasilitetene på stedet er et behov, og gir stor merverdi for oppholdet og hele lederkurset.

– Måltider med god mat er en sosial og hyggelig del av oppholdet. Det er trygt å vite at stedet man har valgt holder et bra nivå, da vet vi at deltakerne får et bedre utbytte av samlingen.

– Jeg er ganske godt kjent med stedene vi bruker, så noen ganger starter jeg samlingen med å fortelle litt om stedet vi er på, det synes jeg er en hyggelig måte å starte på.

 

     

Stedet bør passe til innholdet

– Jeg anbefaler gjerne sterkt hvor det er best å være, men i noen tilfeller er stedet allerede bestemt av oss eller kunde. Jeg opplever også at gruppen ikke vet hva som egner seg eller hva som finnes, da synes de det er fint at jeg kommer med forslag og gjerne også tar en avgjørelse for dem.

– Jeg prøver å finne en lokasjon som passer til programmet vi har satt sammen. Noen ganger må vi være effektive og da holder vi gjerne samlingen i sentrum, mens andre ganger passer det best med et lengre opphold med overnatting. Det hender at jeg må jobbe litt ekstra med å få gruppen til å velge det stedet jeg mener passer best for deres program, men som oftest er vi veldig samkjørt.

 


«Jeg prøver å finne en lokasjon som passer til programmet».

 

Når du vil ha noe helt unikt

– Vi har vært et par ganger på veldig unike steder, som for eksempel Marstein Fyr. Da har vi hatt et sterkt ønske om å være helt for oss selv og samtidig få nye opplevelser. Der ute er det gode muligheter for refleksjon og sanseopplevelser, og veldig fascinerende å se og oppleve hvordan naturkreftene har herjet.

 

Et hyggelig måltid på Marstein Fyr

Relatert: